Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Milyen órát viseljen a férfi - Avagy milyen órát vegyek

Milyen órát viseljen a férfi

2019.03.13 17:54

Milyen órát viseljen a férfi? - Avagy milyen órát vegyek?

José Mourinho: „Az egyetlen ékszer, amit egy férfinak viselnie kellene, az egy óra”

Talán ez az idézet az, a portugál edzőzsenitől, ami a legtöbbet elárulja és a lényeget emeli ki a férfi órákról.

          
Hogy milyen órát viseljen a férfi, és milyet ne? Erre a kérdésre roppant egyszerű a válasz, csak tisztázni kell egy-két dolgot. Először is nézzük meg hogy mik a jól megválasztott órák tulajdonságai.
Nem csak Önmagad, hanem a külvilág felé is kommunikál, emiatt pedig a legfontosabb, hogy olyan darabot válasszunk, ami tükrözi személyiségünket, stílusunkat akár hobbijainkat is. Bármilyen furcsa is, sokkal jobban állhat egy pár tízezer forintos óra, mint egy (akár több) milliós fénylő aranyóra. Ez utóbbi sok esetben szó szerint nevetés tárgya lehet, de legalább ízléstelen stílusról árulkodhat. Természetesen ez nem minden esetben van így, de tegyük fel hogy Te,
akit érdekel ez a cikk nem a felső tízezer magjába tartozol. (az megint más eset, hogy az igazán gazdagok és vagyonos emberek sem szoktak kérkedni és magukra vonzani a figyelmet órájukkal… erre később még kitérünk).


Akkor kezdjük is:
- Első fontos szabály: minden férfi visel órát. Ez nem kérdés. Ott van a csuklódon és kész.
Hogy miért is? Mert tökéletesen kifejezzük vele személyiségünket, státuszunkat. Korosztálytól függetlenül. A régi időkben ez egy funkcionális eszköz volt. Ahogy egyre fontosabb lett az emberek életében a pontosság, egyre többen viseltek karórát. csak mérte az időt… ám ahogy múltak az évek és fejlődött a technika az élet minden területén az órák szépen lassan alapdarabok lettek a férfiak életében. Mi különbözteti meg a komoly férfit a komolytalantól?
A komolynak a kezén van óra, a komolytalan kezén nincs…
- Második fontos szabály: ha óravásárláson gondolkozol, mindig tartsd szem előtt anyagi helyzeted. Igen, tudjuk mi is, hogy egy BREITLING, egy ROLEX vagy egy TAG Heuer gyönyörű műremek, de nincs értelme annak hogy két évig csak azért dolgozz és ne egyél, ne igyál, ne éljél hogy egy ilyen darabot megvásárolj.  Helyettük vannak azok a márkák, amik technológiailag és külalakra szinte ugyanazt tudják vagy akár jobbak is, mint a fent említettek. Ha Te is az átlag emberek szintjén (esetleg egy kicsit feljebb) vagy, mutatunk számodra olyan órákat, amik megfizethetőek és műszakilag, esztétikumban pedig elérik a nagy és neves (végtelen marketingforrással rendelkező) óramárkák modelljeit.

Első lépésként el kell döntened, hogy sportos vagy elegáns stílusú órát szeretnél, vagy esetleg ezek ötvözetét a sportosan elegánst.
Soha ne az alapján válassz, hogy máson mit láttál. Legyen az egy ismerősöd vagy akár egy celeb akiért rajongasz, Te más vagy, mint ő.
Az az ő stílusa, Te pedig különbözöl tőle, egyedi vagy hozzá képest.

Nézzük a stílusokat:
Ha irodában dolgozol, naponta számos tárgyaláson vagy meetingen veszel részt, és a fizikai munka elkerüli a hétköznapjaidat,
akkor mindenképpen a bőrszíjas óra a számodra megfelelő. Természetesen ezt a stílust nem csak öltönyhöz viselheted, hiszen neked is van szabadidőd,
mehetsz hétvégén szórakozni vagy a családoddal sétálni, kirándulni. Bátran hordhatod ilyenkor is, de elegáns öltözékhez.

   Gyönyörű, elegáns és stílusos, valódi bőrszíjas férfi SEIKO karóra

Ha a munkád során előfordul a fizikai megterhelés, akkor választhatsz a már említett sportosan elegáns órák közül. Ezek a darabok fémszíjjal rendelkeznek. A fémszíjas órák a legpraktikusabbak és egyben a legsokoldalúbbak is. Viselheted bárhol és bármilyen élethelyzetben. Akár szövetnadrághoz zakóval, akár rövidnadrághoz strandpapuccsal is.
Ahogy a stílusa mondja: sportosan elegáns leszel tőle.

 sportos, de elegáns, strapabíró és sokoldalú férfi karóra

Ha a sport az életed és egész nap csak azon jár az eszed, hogy mikor tudsz lemenni az edzőterembe vagy futni, kirándulni, kempingezni akkor neked találták ki a manapság oly népszerű sportórákat. Ezeknek az óráknak a szíja lehet szilikon, gumi esetleg műanyag is. Ebben az esetben fontos megjegyezni, hogy bizonyos alkalmakkor bármennyire is illik hozzád a sportóra, soha nem szabad öltöny, de zakó mellé sem felvenni. Az más helyzet. Komolytalannak, akár tiszteletlennek fognak tartani. Ez kb. az a szint, mikor rikító színű sportcipőt húzol fel az öltönyödhöz. Ha nincs másik órád, akkor ebben az esetben ne vedd fel, hagyd otthon…

sportos, szilikonszíjas NAUTICA óra

 

Egy jól megválasztott óra hű társad lesz éveken, akár évtizedeken keresztül. Emiatt soha ne dönts hirtelen, hanem fontold meg és gondold végig hogy pontosan mire is van szükséged. Napjainkban már akár több karórád is lehet, de csak azt viseld, ami az alkalomhoz illő és az élethelyzet azt kívánja. Könnyen válhatsz gyűjtővé.

Magyarországon az egyik legnépszerűbb karóramárka a SEIKO. A tipikusan ’apáról fiára szálló’ darab.
Nem hiányozhat egyetlen gyűjtő kollekciójából sem. Ők pontosan tudják, hogy mit is jelent a SEIKO márka.  Ha Te esetleg még nem, akkor olvasd el információnkat róla:
indamode.hu - SEIKO 


Elegáns bőrszíjas óráink között megtalálod a SEIKO vagy az Orient japán márkák darabjait.

Sportosan elegáns óráink között a SEIKO, a LORUS, a CITIZEN órákat.

Ha sportos vagy és az adrenalin a legfőbb táplálékod, akkor ott van számodra a tengerek és az utazások inspirálta NAUTICA órák.

Meglátod, hogy elérhető árban találod nálunk a stílusodhoz és személyiségedhez legjobban illő karórát.
Hogy miért is az indamode.hu karóra webáruház ban vásárold meg?
Mert hivatalos forgalmazói vagyunk ezen márkáknak, teljes körű garanciát biztosítunk, hozzáértő ügyfélszolgálatunk van és gyors, megbízható házhoz szállítást biztosítunk. Nem utolsósorban pedig a bolti áraknál jóval kedvezőbben kínáljuk az órákat.  Miért preferáljuk ezeket az óramárkákat? Mert professzionalizmust és profi hozzáértést
nyújtanak a tervezéstől kezdve a piacra dobásig. A legújabb XXI. csúcstechnika klasszikus és megnyerő köntösbe csomagolva.

Ajándékba vásárolnál órát férfiaknak? Hidd el, hogy ez egy nagyon jó ötlet.
Ne idétlen vagy haszontalan ajándékot vásároljunk legalább olyan alkalmakra, mint a karácsony, a ballagás vagy ha a férfi kerek évszámot ünnepel.
Ballagásra miért népszerű az óra? Mert komollyá válik a fiú. Egy mérföldkő az életében, amikor fiúból férfivá válik.
A 40. és 50. születésnap is az, amikor a férfiak egy új állomáshoz érnek. Ekkor (bár vannak kivételek) megérdemelnek egy új és értékes (ami nem feltétlenül drága) karórát. Ajándékozásnál az is tiszteletet és megbecsülést kap, akitől kapjuk az órát.

Tiszteld Önmagad és tiszteld mások idejét. Mert az idő nem csak pénz – az idő érték

Mi férfiak rajongunk a technikáért. Ez a DNS-ünkben van kódolva, de egy igazi férfi nem hord okos órát. Az egy másik dimenzió. Okos dolognak ott vannak a telefonok.                            Michael Knight-ért rajongtunk és utánoztuk ahogy az órájával beszélt és hívta KITT-et. De az a 80-as években volt, azt pedig szerencsére túléltük a divatjával együtt.

    Michael éppen az órájával hívja KITT-et

A bejegyzés elején ígértük, hogy ejtünk még pár gondolatot a világ leggazdagabbjainak karóra ízléséről és azok vásárlási szokásairól.
Ha egy igazán gazdag, befolyásos és sikeres férfivel találkozol, aki elegáns és még stílusa is van, biztos hogy hogy nem feltűnő, nem rikító órával a csuklóján fog kérkedni és hencegni vagyonáról. Ők viselik azokat a darabokat, amiknek márkáját csak akkor látjuk, ha nagyon közelről megnézzük és ezután jövünk rá, hogy bizony erről a védjegyről még nem is hallottunk. Emiatt is felesleges a nagy óra márkák hamisítványait vásárolni pár akár több tízezer forintért. Ezek nem érnek egy fillért sem! Hamar tönkremennek, akár darabjaikra is eshetnek úgy
hogy egy percet sem viseltük még őket. Ne csapd be a külvilágot, és Önmagadat sem.
A Replica órákkal szintén ez a baj. Tudtad, hogy a nagy márkák ’replica’ feliratú órák története hogy kezdődött?
Bizonyos nagyvárosokban, ahol a belvárosi gazdagság vegyült a külvárosi szegénységgel,
a karóra kereskedőket gyakran kirabolták, éjszaka betörték a kirakataik ablakát és vittek mindent, ami mozdítható.
Ezek, és a kereskedők igényei miatt a nagy óragyártók készítették az alig látható ’replica’ feliratú órákat, amik megszólalásig hasonlítottak külsőleg az eredeti darabokhoz, de a ’belsőjük’ semmit nem ért, értéktelenek voltak. Majd ezeket az órákat rakták ki a kirakatba és a nagyközönség felé, mondván ha viszik had vigyék….